Paljon hyvää koulutusmateriaalia

Koronasyksystä huolimatta saatiin järjestettyä paljon hyviä jalankulku- ja pyöräliikenteen koulutustilaisuuksia. Lihasvoimainen liikenne ja vapaa-ajan liikkuminen on kovassa nosteessa ja nyt niiden kehittäminen on pikku hiljaa käynnistymässä kunnolla. Tämän näkee siitä, että kehitystä tapahtuu jo hyvin laajalla rintamalla hallinnon eri tasoilla maan laajuisesti, ja joka vuosi mukaan tulee uusia organisaatioita ja projekteja työn alle. Myös mediassa pyöräilyasiat saavat yhä suurempaa näkyvyyttä, kuten loppuun linkitetyt Radio Helsingin Pyöräilytalvi-podcastit. On aikamoinen saavutus saada eetteriin 4 puolen tunnin mittaista pyöräilyaiheista ohjelmaa!

Lasten liikennetaitojen opiskelureitti Leuvenin kaupungin keskustassa.

Seminaareissa on käsitelty ainakin seuraavia aiheita; pyöräilyä koulumatkoilla, kaupunkikeskustojen suunnittelua, toimivan kävelykeskustan rakentamista, hyvän pyörätieverkoston suunnittelua ja toteutusta, maastopyöräilyreittejä, valtakunnallisia pyörämatkailureittejä, pyörämatkailua ja uutta pyörämatkailukeskusta, bike-parkkien rakentamista, talvikunnossapitoa, pyöräilyn edistämistyötä, uusia ideoita ulkomaisista pyöräilykonferensseista jne. Myös noissa podcasteissa tuli käsiteltyä hyvin laajasti ja asiantuntevasti pyöräilynedistämistä, niissä siis käsiteltiin paljon muutakin kuin talvipyöräilyä.

Pistän tähän linkit webinaareihin ja niiden koulutusmateriaaleihin:

Kaupan päälle linkitän tähän vielä Pyöräilytalvi-kampanjaan liittyvät podcastit:

Radio Helsingin taajuuksilla kuultavassa uudessa Pyöräilytalvi-ohjelmassa Fedja Kamari ja Martti Tulenheimo sekä viikottaiset asiantuntijavieraat perehtyvät muun muassa pyöräliikenteen suunnitteluun, pyörämatkailuun ja fillaribisneksen viimeisimpiin kuulumisiin.

1. Jakso: Talvi pyörällä – mahdollisuus, ei uhka? Vieraana Reetta Keisanen, Ramboll.

2. Jakso: Pyörämaailma ja lobbausFedja Kamari ja Martti Tulenheimo.

3. Jakso: Pulloon vangittu pyöräilyhenki. Vieraana Kirsi Översti, Ramboll.

4. Jakso: Mitä tekee pyöräkoordinaattori? Vieraana Oskari Kaupinmäki, Helsingin kaupunki.

Vastaa

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.