Mistä vuokraisin pyörän?

Turistille polkupyörä on mitä mainioin kulkuväline, mutta Suomessa pyörän vuokraaminen on vielä vaikeaa. Suurissa kaupungeissa käytössä voi olla kaupunkipyöriä, mutta niissäkin on omat hankaluutensa. Mistä turisti löytää pyörävuokraamon vieraassa kaupungissa? Sen pitäisi löytyä sieltä, minne valataosa turisteista muutenkin menee – turisti-infoon. Turussa asia on oivallettu ja sieltä pyörän voi vuokrata joenrannan turisti-infosta, jossa valtaosa kulkijoista poikkeaa muutenkin. Kun pyörät ovat infossa silloin palvelu pelaa, eikä voi käydä kuten minulle kävi Espanjan Alicantessa, että edes kaupungin hulppeassa turisti-infossa ei osattu kertoa, kuinka kaupungissa oleva kaupunkipyöräjärjestelmä toimii. Eli kuinka pyörän saa irti telineestä ja mihin hintaan?

 

img_6342
Pyörän vuokrausta infopisteestä.

Toinen hyvä vaihtoehto on asemien yhteydessä (juna- lento- ja bussieasema). Niiden kautta pidemmän matkan kulkijat muutenkin tulevat. Parhaimmillaan pyörän voi vuokrata miltei joka rautatieasemalta (Hollanti) ja aika monilta lentoasemiltakin nykyisin autovuokraamoiden yhteydestä. Valitettavasti vain noissa autovuokraamoissa pyörävalikoima on hyvin suppea, vain aivan peruspyöriä, joilla jo lentoasemalta kaupunkiin polkeminenkin alkaa olla suoritus, puhumattakaan siitä, että viitsisi heiltä vuokrata pyörän viikoksi, vaikka se olisikin erittäin kätevää.

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Lotta

    Perinteisten pyörävuokrauspisteiden lisäksi pyörän voi vuokrata myös tämän uuden vertaisvuokrauspalvelun kautta suoraan sen omistajalta itselle sopivaksi ajankohdaksi: https://www.jakokulma.fi/

Vastaa

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.