Järjestystä alikulkuihin

img_5820
Värikoodattu kaistoitus

Suuri ongelma alikuluissa on se, että siellä liikkujat eivät toimi loogisesti. Alikulut muuttuvat paljon helpommiksi, jos siellä sekä jalankulkijat että pyöräilijät ovat jämptisti omalla kaistallaan kevytväylän oikeassa reunassa. Selkeät ajoratamaalaukset oleellisesti parantavat tilannetta, mutta meillä niitä ei jurikaan harrasteta, ainakaan sellaisia maalauksia, joissa myös jalankulkijat ohjataan oikeanpuoleiseen reunaan.

Maalausten lisäksi tehokkaita ovat alikulun yläosaan asennettavat ohjeistukset, jotka näkyvät myös talvella, niistä pari kuvaa. On tietysti aikamoinen periaatteellinen moka pistää jalankulkijat ja pyöräilijät ilman minkäänlaista rakenteellista erottelua pimeisiin ja ahtaisiin tunneleihin, mutta korjausinvestoineteja ja uudenlaisia betonielementtejä odotellessa voisi ensiapuna käyttää parempia merkintöjä.

img_3848
Jalankulkijatkin on ohjeistettu oikeaan reunaan.

 

Vastaa

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.