Uusi pyöräkatos Vaajakoskelle ja muita parannuksia

Vaikka pyöräilynedistäjän tie on pitkä ja reunakivinen, aina joskus on hiukan myötätuultakin. Joskus asiat tapahtuvat yllättävän nopeasti, jopa vuodessa. Ihmettelin, kun kaivinkone ilmestyi syksyllä Vaajakosken keskustaan pyörätien viereen. Parin päivän päästä paikalle tuotiin iso betonilaatta ja polkupyöräkatoksen rakennussarja. Tämä oli sikäli positiivinen yllätys, että esitimme vuosi sitten tekemässämme Vaajakosken laatukäytäväkartoituksessa (Keskusta-Vaajakoski) katosta ko. paikkaan liityntäpyöräilyä varten.

img_8803
Uusi Vaajakosken pyöräkatos liityntäpyöräilylle.

(lisää…)

Todella hyvä pyöräliike

Niin uskomattomalta kun se kuulostaakin, Kälviällä on yksi parhaiten varustetuista pyöräliikkeistä, mitä vastaani on Suomessa tullut: Pyörä- ja Urheiluliike Maununmäki. Keskellä pientä kyläpahasta oli pyöräliike, joka pisti ihmettelemään. Erityisesti pyöräilytekstiileitä oli rekeissä niin paljon, että tuskin löytyy koko Jyväskylästä. Harmi vain, että vaatepuoli itsellä on hyvässä kunnossa, enkä oikeasti tarvinnut mitään. Alakerrassa olisi ollut vielä varastossa lisääkin kaikenlaista, mutta sinne en tällä kertaa vaivautunut.

Ja parasta oli se, että kun kysyin ale-vaatteita, kauppias katsoi siihen malliin että mitä ne on? Tavaralla on kuulema aina oikea hinta, eikä tarvitse juosta tarjousten perässä. Eli siis asiantunteva kauppa, josta saa aina kaiken tarvitsemansa sopivasti. Kaupungeissahan ei tällaisesta ylellisyydestä enää pääse nauttimaan, urheilutarvikekauppakin on mennyt samaan halpaan, missä silmälasikauppa on ollut iät ja ajat; koskaan ei saa mistään sellaisia laseja siihen hintaan kun haluaisi. Aina pitäisi ostaa 2-3 lasit, vaikka tarvitsisin yhdet, mistään ei saa kahta sopivan hintaista linssiä, toinen on aina sika kallis ja toinen pitäisi ottaa ilmaiseksi. Jos tarvitsen vain uudet linssit, sekään ei käy, koska linssit saa vain ilmaiseksi uusien pokien mukana. Urheiluvaatekaupassakin on vain ylennys- tai alennusmyyntejä, koskaan ei saa sopivaan hintaan mitään silloin kuin oikeasti tarvitsisi. Kaikki pitäisi älytä ostaa melkein vuoden etuajassa alennusmyynnistä.

Eli kannattaa muidenkin poiketa tässä pyöräliikkeessä, jos on Kälviän suunnassa liikenteessä.

img_7961
Hyvä pyöräliike

 

(lisää…)