Virtuaalipyörätie

Suomessa on reilut 16 000 kilometriä pyörätietä, mutta olisi mielenkiintoista tietää, paljonko siitä määrästä on oikeasti ajokelpoista ja turvallista. Kuvan tie on aivan kotinurkiltani. Onkohan tämä jäänyt jotenkin kesken? Pari vuotta se on odotellut viimeistelyä. Ihmettelen vain, miksi pyörätien merkki on pitänyt tuoda paikalle ensimmäisessä kuormassa kaivinkoneen kanssa? Eikö oikea työjärjestys olisi se, että liikennemerkit asennetaan lopuksi työn valmistuttua? Tuntuu ehkä pieneltä asialta, mutta juridisestihan tilanne on täysin selvä. Tässä on pyörätie, jota on pakko käyttää kuljettaessa uudelle asuntoalueelle. Eikä tämä ole mitenkään ainutlaatuinen pätkä, näitä ajokelvottomia pätkiä tulee pyöräretkeillessä vastaan päivittäin useita.

virtuaalipyörätie
Ajaisitko tätä 2 vuotta vanhaa pyörätietä?

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Timo

  Ainakin Jyväskylässä tehdään niin uusilla asuinalueilla, että ensimmäisessä vaiheessa, kun talonrakjentajat tulevat, päällystetään vain kadun ajorata bitumisoprakerroksella. Viimeistelytyöt (kuten jk+pp-teiden asfalttipäällysteet) tehdään vasta sitten, kun kiinteistöjen rakentaminen on ohi eli noin 3-4 vuoden päästä uuden asuinalueen rakentamisesta.. Näin siksi, että muutoin raskaat ajoneuvot särkisivät juuri tehdyt kadut ja jk+pp-tiet, ja ne pitäisi sitten korjata asuinrakentamisen päätyttyä.
  On tietenkin itsestään selvää, että näin säästyy vuosittain merkittäviä summia, kun katuja ja jk+pp-teitä ei tarvitse rakentaa moneen kertaan.

  1. Joni Kettunen

   176 vuotiaan kaupungin kannalta 3-4 vuoden viive tien päällystämisessä ei tunnu missään, mutta pienen pyöräilijän elämässä ne voivat olla ratkaisevat vuodet. Olen 2 ja 6 vuotiaiden lasten isä. Jos meidän uuden asunnon lähellä pyöräileminen muuttuisi hankalaksi, voisi myös pyöräily jäädä lapsilta.

   Keskeinen kysymys lienee: ketä varten infraa rakennetaan?
   – tulevaisuuden pyöräilijöitä vai autoilijoita varten?
   – lähikaupoissa ja -palveluissa käyville vai toiseen kaupunginosaan kulkeville?

Vastaa

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.